Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 18:23 - Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания
Автор: balizpleven Категория: Други   
Прочетен: 17167 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.10.2010 11:42


Лиценз № 0517 от 28.01.2010 г. на Държавна агенция за закрила на детето за предоставяне на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Удостоверение за регистрация № 415-01 от 10.10.2009 г. на Агенция за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика за предоставяне на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания.

 Услугата се предоставя съвместно от Община Плевен и Сдружение „БАЛИЗ” - Плевен

ЦЕНТЪРЪТ ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ предлага комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, консултации и осъществяване на индивидуални програми за социално включване; социална интеграция; двигателна, логопедична, психологична и социална рехабилитация; арт- и трудотерапия; работа с близки и роднини; организиране на свободно време, отдих и развлечение;

Капацитет: 30 места /потребители – деца с увреждания и със специални образователни потребности на възраст от 3 до 18 год. и техните семейства/

Центърът за социална рехабилитация и интеграция  за  деца  с  увреждания осигурява почасови услуги, предоставяни от психолог, специален педагог, ерготерапевт, социален работник и логопед по предварително изготвен график. Дейностите се реализират на място, в ЦСРИ, или при домашни посещения на специалистите в семейна среда.

Мобилност на специалистите – специалистите посещават децата-потребители на социални услуги по домовете по предварително изработен график и при инцидентно възникнала потребност. Целта на този вид услуга е свеждане на възможно максимален брой социални услуги до децата, които поради последиците от своето заболяване не могат сами да посещават ЦСРИДУ.

            Дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания е насочена към:

·  осигуряване на включваща, приемаща и стимулираща развитието среда, при отчитане на рисковите за развитието на детето фактори; създаване на оптимални условия за корекционно - компенсаторна и интеграционна работа с деца с различни видове физически и интелектуални увреждания и специални образователни потребности;

·  подкрепа и съдействие на децата с увреждания и техните семейства;

·  интеграция на деца с увреждания в масови детски градини и училища;

·  отговорно ангажиране на хората от кръга на социалните контакти на децата с увреждания;

·  привличане на повече обществена подкрепа в интерес на децата с увреждания и техните семейства.

          Услугите се предоставят от екип включващ: ръководител; специалисти /социален работник, психолог, специален педагог, логопед, ерготерапевт/ и хигиенист.

          Психологът подпомага развитието на познавателните процеси; провежда корекционна и терапевтична работа с детето; консултира родителите и неговите близки; консултира други специалисти.

          Специалният педагог извършва дейности, целящи повишаване на познавателното развитие, уменията и навиците за учене на детето; подготовката за интегрираното му обучение в масова детска градина или училище.

          Ерготерапевтът изпълнява специфични дейности при работа с деца, които имат физически и/или интелектуални увреждания, с цел подпомагане максималното им функциониране и постигане на независимост във всички аспекти от ежедневието, като съчетава елементи на трудотерапията и рехабилитацията.

         Социалният работник осъществява индивидуални програми, адекватни на нивото на увреждане, уменията и потребностите на всяко дете. Работи със семействата на потребителите, като предоставя информация и консултации. Съдейства за организиране на свободното време, отдиха и развлеченията.

          Логопедът извършва диагностика на езиково-говорните нарушения и постигнатото развитие; провежда терапии, в съответствие с вида и степента на отклонение при детето.

 
За да станете потребител на услуги в ЦСРИ за деца с увреждания е необходимо да:

1.Подадете документи в Дирекция „Социално подпомагане” Плевен

    Необходими документи за кандидатстване:

·  Заявление (молба) от родителя (настойника, попечителя) до Директора на Дирекция “Социално подпомагане”, по настоящия адрес на детето.

·  Копие от личен амбулаторен картон (при наличие на такъв);

·  Копие от решение на ЛКК, ТЕЛК, НЕЛК (ако има такова);

·  Социална оценка по чл. 12 от ЗИХУ (ако има такава);

·  Цветна снимка – паспортен формат.

 Социалният работник на ЦСРИДУ - Плевен подпомага кандидат-потребителите на услугата при попълване и окомплектоване на документите.       

Дирекция “Социално подпомагане” Плевен издава на детето направление за ползване на социалната услуга ЦСРИ.

2. В ЦСРИДУ детето и родителите се запознават с начина на предоставяне на социалната услуга и с персонала.

         След подписване на договор за предоставяне на социалните услуги, детето се приема, изготвя се индивидуален план за работа, в зависимост от потребностите, и съобразно желанията на ползвателите.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И МАТЕРИА.ЛНА БАЗА

Помещенията са преустроени и модернизирани през периода юни – август 2009 г. след извършване на строително-ремонтни дейности по Микропроект № 5751 „Ремонт на сградата на Регионален семейно-консултативен център към БАЛИЗ” финансиран от Социалноинвестиционен фонд към МТСП, реализиран в партньорство с Община Плевен.

      image                   image

 

                                image

 

 

За контакти:image

България, 5800 Плевен,

ул. “Белмекен” № 11,

тел./факс + 359 64 801 303,

E-mail: balizpl@abv.bg

http://balizpleven.blog.bg/


 

 




Тагове:   социална,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balizpleven
Категория: Други
Прочетен: 251918
Постинги: 75
Коментари: 2
Гласове: 30
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930