Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 00:28 - "ПСИХОДИАГНОСТИЧЕН МАРАТОН" - за 2 дни над 20 теста - на 2-3 февруари 2011
Автор: psihotestove Категория: Други   
Прочетен: 5009 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.02.2011 17:08


image

ПСИХОДИАГНОСТИЧЕН МАРАТОН:

от 02.02. за 2 дни над 20 теста за 200 лв.

   практически семинар за обучение
на пакет от
28 съвременни психологични теста
 

адаптирани от Институт Ре-Генезис

 

 2-3 февруари 2011 г., София  

image 

              Институт Ре-Генезис, заедно със своите партньори фондация „Човек Плюс” и „Агенция Еталон”, Ви кани да вземете участие в първия от поредицата интензивни практически семинари посветен на обучение на пакет от психологични тестове, които се отнасят основно до т.н. „позитивни конструкти” в съвременната психология. Повечето от предлаганите от нас психотестове са много популярни и използвани в чужбина, но за съжаление, малко или изобщо непознати у нас.  

Основната цел и идея на това, безпрецедентно, според нас, събитие, е да популяризираме опознаването и използването от психолозите в България на позитивните психологични конструкти и инструментите за тяхното прилагане в сферата на психодиагностиката. В него ние предлагаме в пакет близо 30 теста, на уникално ниска цена, която е няколко пъти под досегашната, и е най-ниската в сферата на тестове не само в Европа, но и у нас. Цената, за която ние ги предлагахме досега поединично е над 1000 лв., а в чужбина те биха стрували няколко хиляди евро или долара.

Правим тази промоционална кампания за да популяризираме модерната позитивната психология сред по-младите колеги, както и сред психолозите от предишните поколения, които искат да разнообразят своя набор от психодиагностични инструменти по посока на позитивните такива.

Ако има интерес бихме провели този психодиагностичен маратон още няколко пъти през 2011 г.
 

Важно!   Не бъркайте позитивната психология с  позитивната психотерапия популярна в България. Позитивната психология е най-популярното през последните години направление в американската психология, а вече и в света и няма нищо общо с позитивната психотерапия на иранско-немския психиатър Н.Песешкиян инициирана от последния в края на 60-те години. Американската позитивна психология е инициирана от Мартин Селигман, президент на АПА, през 2000 г. В известен смисъл, може да се каже, че това е донякъде академичен и доразвит вариант на „хуманистичната психология” от 60-80-те години. Всъщност, първата в българската психология студия посветена на „Хуманистичната психология: възникване, развитие и проблеми на парадигмата” е дипломната работа на автора на тези редове (1981, 150 с.).

image

Мартин Селигман на трибуната на 1-вия Световен конгрес по Позитивна Психология (Филаделфия, 2009)

Ако желаете повече информация за позитивната психология в американската си версия можете да посетите някои от следните сайтове:  APA-Division 17, Section on Positive PsychologyInternational Association of Positive Psychology, статията на тази тема в английската Уикипедия или линк към видео на М.Селигман.   

image  image      image

 Повечето психологични тестове, с които се работи понастоящем в България, са за негативни психични явления като стрес, агресия, гняв, враждебност, импулсивност, тревожност, депресия, ПТСР, лъжа, нелоялност, конфликти, тормоз, бърнаут и всякакви други подобни дефицити, неадекватности, липси, и отразяват едно силно медикализирано, проблемно-фокусирано, патогенетично, негативистично и дори негахолично (пристрастеност към негативното) мислене на много от психолозите. Освен това, голяма част от тези тестове са от преди 40-50-60 години, базират се на морално остарели психологични конструкти или на психологични теории от първата половина на 20 в., които не отчитат нито днешното много по-развито състояние на модерната психология, нито спецификата на времето, в което живеем - все пак сме в третото хилядолетие, а не живеем в епохата между двете световни войни. На езика на техниката, това би било еквивалентно да ползваме, и дори възхваляваме радиолампите, вместо да ползваме интегралните схеми или дву-ядрените компютърни процесори. Според нас, това състояние се дължи не толкова на негахолизма на психолозите и българите въобще, колкото на неинформираност и непознаване на позитивните конструкти, подходи и психодиагностични инструменти на днешната психология.

image    

За сериозните диспропорции и изоставане не с години, а  с десетилетия в и на българската психология в сравнение със световната говори, напр. фактът, че в българския Интернет има много повече материали за позитивната психотерапия отколкото за позитивната психология (в отношение примерно 10:1), докато в американския интернет съотношението е обратното (1:10).   

Ние, от Институт Ре-Генезис и партньорските ни организации, се опитваме да възстановяваме естественото равновесие между негативно и позитивно като имаме мисия да разработваме, адаптираме и промотираме сред българските психолози поредица от позитивни конструкти и основаващите се на тях психодиагностични инструменти, които се появиха през последните едно, две до три десетилетия. Надяваме се, че това ще представлява интерес за Вас и ще позитивира, както Вашата работа, така  и хората и клиентите, с които работите.

   image

От собствения си опит сме се убедили, че опознаването и развиването от нас и от клиентите ни на позитивните ресурси, възможности, потенциали, решения, нови алтернативни реалности е много по-ефективно, бързо, евтино и приятно, както за клиентите ни, така и за самите нас, отколкото да се ровичкаме в миналото, дефицитите и проблемите им. И ако добавим към това, използването на конструктивистки и телесно-ориентирани, а не инсайтови (каквито са повечето от използваните у нас) интервенционни подходи, то направо изстрелваме своите клиенти в нови измерения и реалности, в които те буквално разцъфтяват (не в психиатричния, а в нормалния човеки смисъл). Не случайно понятието „flourishing(„разцвет”, „процъфтяване”) е може би най-базисното в позитивната психология, и се дефинира като „да се чувстваш и функционираш много добре” плюс готовност да посрещаш предизвикателствата и да се развиваш. То е близко до понятието уелнес (wellness), но го усъвършества по посока склонност към промяна.

image          

Освен новостта  и  позитивността на предлаганите тестове, третата и четвъртата специфика на предлагания практически семинар са неговата интензивност - ще Ви предложим 28 психологични теста само за 2 дни, т.е. това е своеобразен психодиагностичен маратон, при това на много ниска цена – ние ще Ви направим между 65% и 80% отстъпка от обичайната ни цена, която сама по себе си не е висока (средно между 40 и 50 лв. за пакет свързан с даден тест). Така Вие ще получите 28 теста само за 200 лв. или по ок. 7 лв. (€3,5) за тест, което е уникално ниска цена не само за чужбина, но и за България. Съкратено формулата на нашия „психодиагностичен маратон” е „за 2 дни над 20 теста за 200 лева”.


За всеки от тест овете се предоставят: бланка на теста, ключ, налични норми, Ексел файл за автоматизирана обработка и съхранение на данните и за получаване на локални норми, както и голям брой материали (статии, дисертации, книги, понякога и аудио и видео файлове на няколко езика – английски, руски и др.) - всичко това в 1 DVD и на хартия, и разбира се, сертификат за преминато обучение. 

Водещ на семинараПанайот Рандевпрактически и академичен психолог с 30 годишен опит, инициатор от средата на 80-те години досега на някои от сферите на практическата психология у нас като здравна, училищна, военна, конструктивистка. (виж повече тук)

Място на провеждане на семинара:  семинарната зала на централния офис на Институт Ре-Генезис – София, ул. „Цар Иван Шишман” 5, вх. Б, ет. 1 (намира се в идеалния център срещу Парламента, зад х-л „Радисън”, влиза се от ул. „Х.Димитър”) виж на картата.

Време на провеждане:  2 и 3 февруари 2011 г. между 9:30 и 17:30 ч. (по ок.1,5ч за всеки от 9 пакета)

Цена:   200 лв.  (това е между 65 и 80%-тна отстъпка от стандартната ни цена за 1 тестови пакет, когато се провежда като индивидуален 2-часов вечерен уъркшоп !).
 

ВАЖНО !

             Всички участници в семинара подписват Декларация за Конфиденциалност и Неразпространение на информацията и материалите получени в неговите рамки. При установяване на нейното нарушаване са възможни санкции в размер от 5 до 20 минимални месечни заплати. Неподписването на подобна декларация прави невъзможно участието в предлагания от нас семинар. Целта на това е ограничаване на масово разспространеното в България неспазване на професионалните, етичните и правните международно утвърдени стандарти в тази област.

 Кои са тестовете,обучение по които Вие ще получите в нашия семинар, и как ще протече той ?

 

ПРОГРАМА на СЕМИНАРА
 

02.02.2011 (сряда)



5 групи тестове за ПОЗИТИВНИ психологични конструкти:

   1. пакет от 6 теста за измерване на Чувството за Съгласуваност (sense of coherence) като част от по-общия модел на Антоновски за салутогенезата (стандартни и кратки версии за индивидуално, семейно, детско и училищно чувсто за съгласуваност - SOC) /числата накрая са броя на айтемите/: 

1.1. SOC-29               -  базисна скала 

1.2. SOC-13               -  кратка версия на базисната скала 

1.3. FSOC-26             -  семейна версия 

1.4. FSOC-12             -  кратка семейна версия 

1.5. SOCCh-16           -  версия за деца 

1.6. SsOcS-9               -  училищна версия

 

   2. тестове за личностна Твърдост (hardiness) - на С.Мади и екипът му - С.Кобейса и др.:

            2.1. PVSIII-R на С.Мади и кол. във версия на Д.Леонтиев, адаптирана за източноевроп.условия (45 айтема)

            2.2. HQ - скринингова версия на С.Кобейса (12 айтема) и още няколко теста за възможна съвместна работа


   3. тестове за психична Съпротивляемост (resilience) на няколко автора:

            3.1. CD-RISK25 - стандартна версия (25 айтема) на скалата на Конър-Дейвидсън

            3.2. CD-RISK10 - кратка версия (10 айтема) на скалата на Конър-Дейвидсън

            3.3. ARS - младежка версия на скалата на А.Ошио и кол. (21 айтема), както и др. скали за бъдеща работа


   4. тестове за посттравматичен Растеж (postttaumatic growth) на Р.Тедески и Л.Калхуун:

            4.1. PTGI - стандартна версия (21 айтема) на Р.Тедески и Л.Калхуун

            4.2. PTGI-Sh - кратка версия (10 айтема) на Р.Тедески и Л.Калхуун и кол.

            4.3. PTGI-C-R - детска версия (10 айтема) на Р.Тедески и Л.Калхуун и кол.


   5. тестове за психична Якост (mental toughness) на няколко различни автори:
            5.1. MTQ на А.Голдбърг (30 айтема)

            5.2. PPI-A на Дж.Голби и кол. (14 айтема)

            5.3. MeB-Tough на М.Мак и кол. (43 айтема)

 


03.02.2011 (четвъртък)

 
4 групи тестове за НЕУТРАЛНИ психологични конструкти:

  

  6. тестове за личностни психични защити (defences):

            6.1. LSI на Р.Плучик (версии с 91, 97 и 118 айтема) за 8-те базисни психични защити според модела му

            6.2. DSQ на М.Бонд и кол. (40 айтема) за 20-те конкретни и 3-те големи групи психични защити


  7. тестове за кариерни/професионални интереси и предпочитания по Холанд и Т.Трейси:
            7.1. PGI на Т.Трейси – сферичен тест за професионални интереси (221 айтема в 35 скали и индекси)

7.2. тестове по RIASEC модела на Холанд (скринингов/KYPT/ - 48 айтема и диагностичен - 209 айтема)

 

  8. психографични тестове:

            8.1. Психографичен тест (ТиГр) на А.Либин (най-новия и ефективен проективен графичен тест)

            8.2. Психогеометричен тест на 5-те фигури (с детайлна интерпретация) – за който не го познава. 

 

   9. тестове за алекситимия (alexithymia) на Г.Тейлър и кол.: 

            9.1. TAS-26/20/10 - Торонтска скала за алекситимия (варианти с 26,20 и 10 айтема) на Г.Тейлър и кол. 

            9.2. Детска алекситимична скала - на К.Рифе и кол. (20 айтема) и други подобни скали  

 

 04.02.2011  ОБСЪЖДАНЕ (петък) /само с военните психолози/  на това какви бързи и ефективни конструктивистки и енергийни техники, кога и как могат да се ползват в БА (с демонстрация)

  Ако желаете да участвате в предлагания от нас семинар,
то попълнете и ни изпратете
ЗАЯВКА за участие от
тук

Ако имате нужда от по-подробна информация,
можете да се свържете с нас на следните координати:

стац.тел.:      9898945

моб.тел:        0897981299 (Глобул)  0879422652 (Виваком), 0889443691 (М-тел)

центр. офис:  София, ул. Шишман 5 Б




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psihotestove
Категория: Други
Прочетен: 129748
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930