Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2011 11:53 - 15 деца с увреждания ще започнат да получават специализирана грижа
Автор: balizpleven Категория: Новини   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
1



Сдружение „БАЛИЗ” Плевен стартира изпълнение на пореден проект, целящ създаване на условия за пълноценно социално включване в обществото на родители и семейства, полагащи грижи за деца и лица с интелектуални и физически затруднения от Община Плевен, чрез създаване подкрепяща среда и предоставяне на качествени социални услуги и консултации.

   Инициативата е подкрепена от Фондация Помощ за благотворителността в България” на конкурсен принцип на разпределяне на средствата от набрани дарения от служителите на Уникредит Булбанк и допълващ общ дарителски фонд за социални каузи на фондацията.

Проект „Ние сме сред Вас” е с продължителност шест месеца и стартира своята реализация от месец декември 2011г. Проектът предвижда през шест месечния период на изпълнение на планираните дейности да обхване 15 деца с увреждания, обучителни затруднения и специални образователни потребности на възраст – 0-18 години, като се акцентира на работата с деца от 0 до 3г., неползващи социални услуги на територията на гр. Плевен.

Планираните дейности ще подкрепят и подпомогнат семействата в грижите за деца и лица със затруднения, като се повиши капацитетът и се развият уменията им да бъдат родители, пряко ще се предоставят почасови консултации на деца със затруднения от 0 г. до 3 г. и индивидуално ще се работи за развитие карацитета на децата.

Екип за изпълнение на проекта ще предоставя подкрепата в следните области на детското развитие:

Езиково и говорно развитие

Социално развитие

Емоционално развитие

Интелектуално развитие

Общо двигателно развитие и фина моторика

Предлаганата подкрепа е съобразена с всяко едно дете и неговото семейство. Работа се основава на активното партньорство между родителите, детето и екипа ни от специалисти.

Специалистите, които работят в сферата на услугите, проявяват разбиране относно уникалността и силата на всяко едно семейство. За нас, като родителска организация, родителите са основната действаща сила, която може да промени развитието на децата си.

Предлаганата подкрепа от страна на Сдружение БАЛИЗ-Плевен при реализацията на проект „Ние сме сред Вас” е съобразена с всяко едно дете и неговото семейство.Нашата работа се основава на активното партньорство между родителите, детето и екипа ни от специалисти. Родителите са експертите във всекидневния живот на децата си, интересите и дейностите им. Те са част от екипа.

 

image



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balizpleven
Категория: Други
Прочетен: 252186
Постинги: 75
Коментари: 2
Гласове: 30
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930